2014. február 9., vasárnap

Illatok az egészség szolgálatában (személyre szabott aromaterápia, aromaterápiás masszázs)





Amrein Ildikó egészség-útja
Lótuszbimbó

2. rész

2011-ben egy nehéz időszakot éltem át, a magánéletem válságba került. Hirtelen felbukkanó betegség is jelezte, hogy a lelkemben nincs rend, nincs béke. Új életet kellett kezdenem. Minden addig  összeszedett tudásom „bevetettem” – így két hónap alatt sikerült a testi problémától megszabadulnom. Ez a saját tapasztalás volt számomra a legmeggyőzőbb, hogy a tanult módszerek valóban működnek! Ekkor gondoltam először arra, hogy segíthetnék másoknak is, megoszthatnám az alkalmazott módszereket. Nem csak a testem, a lelkem is gyógyírre talált ekkor.

Illóolajok, aromaterápia
 Az utolsó pillanatban megláttam egy hirdetést, ami másnapra egy előadásra invitált. Feller Adrienne aromaterapeuta a városban járt és az illóolajok csodás világáról mesélt. Szinte lebegve, megbabonázva jöttem haza. Az illatok szerelmese lettem. Egy percig sem volt kérdés, hogy ebben el szeretnék nyakig merülni! Egyenes út vezetett a Panaromba, az angol és a francia (orvosi) aromaterápia módszereit oktató iskolába. Idén készülök vizsgát tenni.

A tanfolyamok kiválasztását azt mondhatom a sors intézi. Jön egy barát, aki beszél valamiről, ami felkelti az érdeklődésem vagy jön egy élethelyzet, ami kellemes vagy kellemetlen, de kézen fog és elém hoz egy embert, egy előadást, ahogyan ez kezdetben is történt.
Mindig minden a megfelelő időben érkezik. Innentől fogva ha befelé figyelek, érzem, hogy amiről hallok, olvasok azt szeretném-e mélyebben megismerni. Ha igen, akkor már csak „föl kell tudi feküdni Isten tutajára”, ahogy az aromaterapeuta mesterem mondaná.

Diffúzor (www.panarom.hu)
Az illóolajok hihetetlen gyógyhatással bírnak, a bennük lévő kémiai anyagok a test mindenféle problémáján képesek segíteni. Felhasználásuk módja egyszerű és változatos, nem utolsó sorban kellemes is. Az otthoni gyógyításban a helyük! Varázslatuk ezen túl abban rejlik, hogy létezik egy az érzékszerveinkkel föl nem fogható tartományuk is, egy különleges szubsztancia, mely a pszichére hatva az ember energiaszintjét hozza harmóniába.  Így a fizikai mellett a mentális egészségmegőrzésben van óriási szerepük. Napjainkban tele vagyunk kihívásokkal, az élet több szinjtén meg kell felelnünk, gyakran erőnkön felül kell teljesítenünk és állandó stressznek vagyunk kitéve. Emellett helytelenül táplálkozunk, nem mozgunk, szinte nem is lélegzünk, csak szuszogunk, nem tudunk  elegendő időt szánni a pihenésre, regenerálódásra. Így nem csoda, hogy a szervezetünk egy idő után legyengül, kimerül. Egyre gyakrabban jelentkeznek betegségek, melyeket gyógyszerekkel próbálunk kezelni, majd gyakran a gyógyszerek mellékhatásai tovább gyengítik szervezetünket. Az illóolajok gyengéden, mégis hatékonyan, mellékhatásoktól mentesen tudnak segítséget nyújtani az egészség fenntartásában, a betegségek gyógyításában. Használatukkal immunrendszerünk erősödik, test-lélek és szellem újra harmonikus egységbe kerül.

Személyre szabott aromaterápia, aromaterápia masszázs
A személyre szabott aromaterápia egy beszélgetéssel indul. Ennek célja, hogy megismerjük társunk aktuális testi problémáit, esetleges betegségeit, életmódját. Ez azért is fontos, mert bizonyos esetekben bizonyos illóolajok használata nem javallott. A beszélgetés segíti a kölcsönös bizalom kialakulását, segít nekem abban is, hogy lélektanilag a partneremre tudjak hangolódni. Együtt meghatározzuk az elérendő legfontosabb célt és ennek tudatában állítjuk össze a terápiát.

Masszázs (www.panarom.hu)
A terápia része a speciális fogásokat alkalmazó aromaterápiás masszázs – itt személyre szabottan állítjuk össze az olajkeveréket, amivel dolgozunk, figyelembe véve az illóolajok fizikai-kémiai hatóanyagait és éteri minőségükből adódóan a pszichére gyakorolt hatásukat.Az illóolajok a megfelelő növényi olajba keverve a masszázs által a bőrön keresztül bekerülnek a véráramba valamint belélegezve azonnal hatnak a pszichére, nyugtatnak vagy éppen frissítenek, élénkítenek. Így az illóolajok tovább erősítik a masszázs pozitív hatásait. Egy aromás masszázs rendkívüli élmény, kiváló segítség a napi stressz leküzdésében és az egyensúly helyreállításában. Gyakran megnyílik a tér, felszínre kerühetnek és oldódhatnak mély, belső szorongások, félelmek, érzelmek is.

Szükség szerint bedörzsölőket készítünk otthoni használatra, melyek jól alkalmazhatók légúti betegségeknél, bőrbetegségeknél, emésztőszervi problémáknál, nőgyógyászati megbetegedéseknél, akut fejfájásnál, utazási rosszullétnél, lázcsillapításra, alvászavarra, elsősegélynyújtásra. Keveréket készítünk otthoni párologtatásra,  javaslunk aromás fürdőket,  alkalmazzuk az ún. olfaktor terápiát, amikor szintén személyre szabott keverék kerül a szaglóüvegcsébe és az illatot belélegezve a lélekre hatunk. Itt szintén fontos szerepe van a lélektani ráhangolódásnak, az intuíciónak.
Kiegészítésként táplálkozási tanácsokat is adunk valamint a gyógynövények erejét is segítségül hívjuk, gyógyteák fogyasztását  is javasoljuk.

Mivel bőrünk élő, lélegző szövet, fontos, hogy minden, amit a bőrünkre kenünk hasonlóképp élő anyag legyen. Ezért csak természetes, 100 %-os tisztaságú, bevizsgált, terápiás célra alkalmas növényi olajokat és illóolajokat használjunk!
Illóolajok (www.panarom.hu)
Párologtatásra is csak megbízható minőségű illóolajat használjunk, az nem csak egy
kellemes illat. Sokan nem gondolnak arra, hogy amit illatként érzékelnek a párologtatás során,
valójában egy összetett vegyület, ami ugyanúgy mint a táplálék, a testünkbe kerül! Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy szintetikus vagy természetes illatokat lélegzünk-e be.

Minden korban és civilizációban ismerték és használták a természet adományait az egészség megőrzésére, a betegségek gyógyítására. A hatásmechanizmusokat nem kutatták, tapasztalati úton szereztek tudást. A használt szerekkel mind a testet, mind a lelket gyógyították. A mai tudományos világ számára is egyre nyilvánvalóbb, hogy a sejteken, molekulákon, kémián túl létezik valami megfoghatatlan energia, ami olyan információt tud közvetíteni az agynak, az idegrendszernek,  a tudatunknak, mellyel aktiválódnak az öngyógyító erők, megerősödik az immunrendszer. Ezt információs medicinának nevezi a mai tudomány. Ezen medicina egyike az aromaterápia is. Az ősi kultúrák a világ minden táján alkalmazták az élet szinte minden területén, a vallási ceremóniáktól a gyógyításig. Napjainkban újra felfedezték és egyre szélesebb körben alkalmazzák az illóolajok csodálatos tudományát. Egy aromás masszázs valódi gyógyír testnek és léleknek!


Ildikó aromaterápiás szolgáltatásait elérhetitek az Egészség-palettán, Pécsett, a Dohány u. 7-ben. 

Érdeklődés, bejelentkezés: batairozi53@gmail.com vagy +36 30 2267 595 tel.számon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése