2013. december 12., csütörtök

Számodra mit jelent a jól-lét, a jó életminőség?

Ez a mai bejegyzés igazán rövid lesz, mert valójában csak egy kérdést tartalmaz. Olyan jó lenne, ha néhányan válaszolnátok!!!

Írtam már arról, hogy az életminőségünk - melynek fontos eleme az egészségi állapotunk is - személyes,egyedi, de az a kor, korszak, amelyben élünk, erőteljesen befolyásolja.

Kíváncsi lennék hogy ti, olvasóim milyen tartalmak meglétét tartjátok fontosnak ahhoz, hogy a saját életminőségeteket pozitívnak ítélhessétek. Mi minden kell az egészségen kívül, hogy azt mondhassátok: Jól-létben élek, boldog vagyok, jó az életminőségem???

(A fogalomzavar elkerülése érdekében:Arisztotelész az életminőséget boldogságként értelmezte. Életminőség=boldogság=jól-lét)





 




2 megjegyzés:

  1. Az egészség valóban nagyon fontos, nagyban befolyásolja az életminőséget, de a jól-léthez több kell. Minden kornak, korszaknak az ember életében megvannak a szépségei. Ahhoz, hogy valóban jól legyünk nem csak egészség kell, mentálisan is jól kell lenni. Meg kell találni az örömforrásokat, azokat a dolgokat, embereket akik fontosak a jól-létünkhöz és fejlődésünkhöz hozzájárulnak. Ezt nem lehet anyagi javakkal mérni, és aprónak tűnő dolgok is lehetnek nagyon fontosak.

    VálaszTörlés
  2. Tehát az egészség mellett örömforrások (dolgok, emberek). egyetértünk. És mit jelent neked az, hogy mentálisan is jól kell lenni? Ez egy jó mondat, de magyarázd el, mi a tartalma számodra?
    (Amúgy nagyon örülök neked!)

    VálaszTörlés